top of page

Activiteiten 

Van kennis-bijeenkomst tot deelname aan het Tulpfestival, van versterking van de flora & fauna op het Carel Willinkplantsoen tot aan onderzoeken van studenten van de Hogeschool van Amsterdam, we doen veel verschillende activiteiten en projecten.  

Tijdlijn tot 2030

We geven invulling aan onze drie pijlers op verschillende manieren. We doen dit door tijdelijke of blijvende fysieke ingrepen, kennis-activiteiten, onderzoek en kleinschalige evenementen. We werken daarin samen met organisaties, bedrijven, de gemeente, bewoners(groepen) en verenigingen, echt co-creatie dus. De ideeën en initiatieven komen vanuit ons, bewoners, bedrijven of bijvoorbeeld een combinatie daarvan. 

De fysieke ingrepen, klein dan wel groot, vormen uiteindelijk een groen lint door de stad: The Green Mile. 

Heb je een idee voor een activiteit, een fysieke ingreep die past binnen onze ambitie, mail ons dan.  

Activiteiten en projecten 2023-2024

IMG_0289.jpg

Carel Willinkplantsoen

Het Carel Willinkplantsoen krijgt een "upgrade voor de natuur" met een inheemse bloementuin en een insectenhotel. Daarnaast zullen de heggen rondom de muur worden verbreed en aangelegd waar dit nog ontbreekt. Het verdeelhuisje wat aan de kade staat, zullen we natuur-inclusief maken met bijvoorbeeld nestkasten voor vleermuizen. We werken hierin onder andere samen met Groen Gemaal en de gemeente.  

15 september clean-up

Logo The Green Mile.png

Op vrijdag 15 september doen we mee met de World Clean-up Day. Die is officieel een dag later, maar wij steken de handen uit de mouwen op vrijdag 15 september. Samen met Plastic Whale en De Schone Pijp gaan we zowel op het water als op het land aan de slag. Wie? Bedrijven, partners, bewoners en andere geïnteresseerden. Doe je mee? Leuk! 

Tongvaren groene kademuur Houthavens.jpeg

Natuurrijke kademuur

Samen met onder andere Groene Buurten gaan we onderzoeken hoe we de kades ter hoogte van Stadhouderskade 145-160 kunnen vergroenen. Bewoners zelf doen het onderzoek en daardoor wordt het alleen maar leuker! Tevens kijken we naar de bemossing op de muren en hoe we dit kunnen versterken. 

Stadhouderskade Null Meting 27062023.png

0- Meting juli 2023

Hoe is het gesteld met de luchtkwaliteit, de waterkwaliteit, het aantal sociale contacten op straat en het geluid? Wat kunnen we meten, wat zeggen de waardes ons, wat heeft het voor invloed op mens, plant en dier?

In juni en juli is een deel van de Stadhouderskade afgesloten, dus gaan wij NU alvast meten wat de luchtkwaliteit is en het aantal DB. Als straks de straat weer open gaat, kunnen we zien hoe de waarden dan veranderen.

Clean Up The Green Mile _NL.jpg
bottom of page