top of page

Activiteiten 

Van kennis-bijeenkomst tot deelname aan het Tulpfestival, van versterking van de flora & fauna op het Carel Willinkplantsoen tot aan onderzoeken van studenten van de Hogeschool van Amsterdam, we doen veel verschillende activiteiten en projecten.  

Tijdlijn tot 2030

Met fysieke ingrepen, kennis-activiteiten, onderzoek en kleinschalige evenementen geven we invulling aan onze ambitie. We werken daarin samen met organisaties, bedrijven, de gemeente, bewoners (groepen) en verenigingen, altijd in co-creatie dus. De ideeën en initiatieven komen vanuit ons, bewoners, bedrijven of bijvoorbeeld een combinatie daarvan. 

De fysieke ingrepen, klein dan wel groot, vormen uiteindelijk een groen lint door de stad: The Green Mile. Binnekort staan hier onze plannen tot en met 2030, waaronder Amsterdam 750 jaar en The Green Mile Route. 

Heb je een idee voor een activiteit, een fysieke ingreep die past binnen onze ambitie, mail ons dan.  

Activiteiten en projecten 2024

Pop up .jpg

15 april 2024 @19.15
Inspiratie- en kennissessie vergroening  

Regen, wind, droogte en nog meer regen. Het weer veranderd en dat is te merken. Wat gebeurt er allemaal in de stad, op de Stadhouderskade en hoe kun je op het weer voorbereid zijn met je tuin, balkon, gevel of met de buurt? Kom naar onze kennis- en inspiratie sessie in samenwerking met Het Groene Loket, Weerproof en Natuur&Milieuteam Zuid om alles te leren over vergroening en direct aan de slag te kunnen! 

Meld je hier aan en wie weet win jij op maandag 15 april wel een gratis tuinadvies op dakvoucher ter waarde van €250!

Insectenhotel.jpg

26 april 2024 @10 uur
Bloementuin aanleggen Carel Willinkplantsoen

Het Carel Willinkplantsoen krijgt een boost voor de natuur, met twee inheemse bloementuinen en een insectenhotel. Samen met Alies Fernhout, ook wel bekend als Alies Natuurlijk, ontwerper van ecologische tuinen en tevens gif-vrije kweker in Lutkemeerpolder, gaan we op vrijdag 26 april de tuinen klaar maken, plantjes planten, leren van Alies en natuurlijk heel veel plezier hebben met elkaar. We verloten tevens 5 bloempakketten. 

Meld je hier op tijd aan, want het aantal plekken is beperkt!

Groepsfoto clean up_edited.jpg

20 september 2024
@10.30 - 14 uur
Clean-up The Green Mile

Na het grote succes van vorig jaar, organiseren we ook dit jaar weer een clean-up. Dit jaar op 20 september 2024. Wil je je alvast aanmelden? Doe dat dan hier. Nog even nagenieten van deze toffe activiteit van vorig jaar? Kijk dan hier het filmpje van 15 september 2023 terug.  

Metingen luchtkwaliteit en aantal DB

Stadhouderskade Null Meting 27062023.png

Hoe is het gesteld met de luchtkwaliteit, de waterkwaliteit, het aantal sociale contacten op straat en het geluid? Wat kunnen we meten, wat zeggen de waardes ons, wat heeft het voor invloed op mens, plant en dier?

We meten sinds juni 2023 de luchtkwaliteit en aantal DB. Kijk hier mee op ons live dashboard.

bottom of page