top of page
Huidige situatie SK 2 .jpeg

Waarom?

Veel fijnstof, CO2 uitstoot, lawaaierig, vies oftewel ongezond. Maar wat betekent dit nu eigenlijk allemaal en wat heeft dit voor impact op onze gezondheid en die van de overige bewoners zoals vogels en andere diersoorten?  Dat gaan we in kaart brengen, onderzoeken, monitoren en vervolgens kijken met wat voor ingrepen we dit kunnen verbeteren. Meten = weten. The Green Mile als proeftuin!

Wat is er over de Stadhouderskade geschreven? 

Hier zie je de hoeveelheid stikstofdioxide (NO2) overschrijdingen in kaart. Op Luchtmeetnet kun je de luchtmetingen van de Stadhouderskade vinden.

Schermafbeelding 2023-05-03 om 12.09.34.png

Wat maakt de straat gezonder:?
Bomen, planten: natuur!

Iep_edited.jpg
Plantaan_edited.jpg

Iepen en platanen, daar is de straat rijkelijk mee bedeeld! Onmisbaar voor al het leven op aarde. Bomen zuiveren de lucht,  houden water vast, verkoelen en vangen fijnstof af.

 

Wist je dat op de iep zeker 77 verschillende insecten leven? Bomen bieden dus ook een thuis voor hen, vogels en andere soorten. En dan hebben we het ondergrondse leven nog niet eens benoemd! Onder onze voeten leeft een heel netwerk van micro-organismen, schimmels en nog veel meer.

 

En als klap op de vuurpijl staan er monumentale bomen in het Carel Willinkplantsoen (Mammoetboom daterend uit 1962) en in het Leidsebosje (platanen daterend uit 1860). Meer dan 150 jaar uit!

Kijk vooral eens op Bomen in kaart.

bottom of page