top of page
Tulipa Green Mile_edited.jpg

Initiatiefnemers

The Green Mile is een initiatief van een 6-tal bedrijven, gevestigd op en rond de Stadhouderskade. In 2020 vonden zij elkaar in een gezamenlijke behoefte de straat leefbaarder te maken en besloten ze invulling te geven aan die behoefte in de vorm van The Green Mile. 

Schermafbeelding 2023-04-14 om 09.16.55.png

UNStudio

UNStudio is een internationaal architectenbureau met thuisbasis Stadhouderskade 113 - 115 en kantoren in Shanghai, Hong Kong, Frankfurt, Dubai en Melbourne. Met meer dan 300 man wordt er ontworpen aan grote stedenbouwkundige plannen, nieuwbouw en transformaties, mobiliteitsoplossingen en interieurontwerpen. UNStudio ontwerpt met de toekomst in gedachte, projecten die ons leven gezonder maken, weinig impact hebben op de planeet, maar een blijvende impact op steden en mensen.

Blendingbricks

Blendingbricks creëert gezonde leefomgevingen voor mens, plant en dier in het vastgoed en de openbare ruimte. Als creatieve conceptontwikkelaar en transitie consultant adviseren en begeleiden wij organisaties bij de transitie naar ecologische leefomgevingen waar het eco-systeem centraal staat. Met creatieve ideeën, inspirerende ambities, visies en adviezen wordt er positieve impact gecreëerd voor alles wat leeft op deze aarde. Op deze manier wordt er zowel ecologische als sociale als economische waarde gerealiseerd. 

Image by Frans Ruiter

Het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum biedt bezoekers een bijzondere en inspirerende beleving. Die beleving houdt niet op bij de deur van het museum of het hek rondom de tuin. Een aangename omgeving en een gezonde stad dragen bij aan deze beleving.
Het Rijksmuseum behoort tot de meest duurzame musea ter wereld. De tuinen rondom het museum zijn belangrijk voor de ecologie van de stad. Inheemse planten dragen bij aan de lokale flora en fauna en aanpassingen worden gedaan om bedreigde diersoorten er meer kansen te geven, waaronder een paartje slechtvalken dat zijn intrek heeft genomen in onze klokkentoren. Educatieve programma’s en schooltuintjes in de Rijksmuseumtuin vergroten het natuurbewustzijn bij kinderen.  

 

Hogeschool van Amsterdam

De Hogeschool van Amsterdam is een kennisinstelling met een veelzijdig aanbod aan onderwijs en onderzoek. Met de slogan ‘Creating Tomorrow Together’: wil de HvA vandaag verbinden met morgen door nú bij te dragen bij aan het oplossen van grootstedelijke problemen. De hogeschool inspireert studenten om met creatieve oplossingen en duurzame innovaties aan de toekomst te werken en werkt samen met bedrijven, instellingen en bewoners in de regio Amsterdam. De uitdaging van de Green Mile past naadloos bij deze ambitie.

Hva Foto.jpeg

Heineken

Heineken is actief in meer dan 190 landen, maar blijft onlosmakelijk verbonden met Amsterdam als geboorteplaats. Het hoofdkantoor en de voormalige brouwerij – nu de Heineken Experience – staan nog steeds op en rond de Stadhouderskade. Maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheid zitten in het DNA van de organisatie. Oprichter Gerard Adriaan Heineken was in zijn tijd al nauw verbonden met de sociale en economische ontwikkeling van de stad.

De Nederlandsche Bank

In het hart van de samenleving zet DNB zich in om bij te dragen aan een mooier Amsterdam. Met de renovatie van het gebouw wil De Nederlandsche Bank teruggeven en toevoegen aan de stad, haar omgeving en in de samenwerking met partners. Door de koppeling van het Frederiksplein aan de DNB-binnentuin, ontstaat een extra groene ruimte en een nieuwe fijne plek langs de Amsterdamse Singelgracht, die direct bijdragen aan een meer gezonde, groene en duurzame omgeving.

 In ons streven naar duurzame welvaart, ziet DNB als organisatie duurzame investeringen als een maatschappelijke plicht. We willen hier in ons werk zo concreet mogelijk invulling geven. Een initiatief als de Green Mile laat het belang zien van samenwerking. Alle betrokken partijen, publiek -en privaat, zetten zich maximaal in om met de Green Mile impact te creëren voor de langere termijn.

bottom of page