top of page

Het onzichtbare zichtbaar maken

Er rijden namelijk zo'n 15.000 - 20.000 auto's per etmaal door de straat. Hoeveel fijnstof wordt er uitgestoten, hoeveel DB produceren alle auto's en wat is hiervan de impact? Hoeveel verschillende vogelsoorten horen we, hoeveel hittestress is en wat heeft dit voor impact op de gezondheid van mens, plant en dier? ​

Met The Green Mile meten en monitoren we om HET ONZICHTBARE ZICHTBAAR TE MAKEN. Dit creëert bewustwording. Immers, meten = weten. The Green Mile als proeftuin!

Bekijk ons live dashboard met actuele metingen

Met onze partner TAPP meten we de luchtkwaliteit en het geluid. We willen kunnen analyseren wat bijvoorbeeld de invoering van de 30km zone met deze 2 parameters doet, maar ook een wegafsluiting en de impact van vuurwerk! Hieronder zie je wat resultaten van die metingen. ​

 

Op termijn brengen we ook in kaart wat vergroening in relatie tot hittestress doet en hoe bijvoorbeeld een wandelboulevard bijdraagt aan sociale cohesie en ontmoeting. Wil je ons REALTIME dashboard met actuele metingen zien, check dan deze link.  

Wat staat er in media over de luchtkwaliteit? 

Hier zie je de hoeveelheid stikstofdioxide (NO2) overschrijdingen in kaart. Op Luchtmeetnet kun je de luchtmetingen van de Stadhouderskade vinden.

Schermafbeelding 2023-05-03 om 12.09.34.png

Wat verbetert de luchtkwaliteit? Bomen & planten

Iep_edited.jpg
Plantaan_edited.jpg

Iepen en platanen, daar is de straat rijkelijk mee bedeeld! Onmisbaar voor al het leven op aarde. Bomen zuiveren de lucht,  houden water vast, verkoelen en vangen fijnstof af.

 

Wist je dat op de iep zeker 77 verschillende insecten leven? Bomen bieden dus ook een thuis voor hen, vogels en andere soorten. En dan hebben we het ondergrondse leven nog niet eens benoemd! Onder onze voeten leeft een heel netwerk van micro-organismen, schimmels en nog veel meer.

En als klap op de vuurpijl staan er monumentale bomen in het Carel Willinkplantsoen (Mammoetboom daterend uit 1962) en in het Leidsebosje (platanen daterend uit 1860). Meer dan 150 jaar uit! Kijk vooral eens op Bomen in kaart.

bottom of page