top of page
Zoeken

Eerste Green Mile Bollen Geplant Voor Tulpenlint Stadhouderskade

Het planten van de eerste The Green Mile tulpen, is de start van het planten van ongeveer 30.000 bloembollen die op diverse locaties langs The Green Mile de grond in zullen gaan. Vanaf het voorjaar 2023 zal de straat vanaf het Rijksmuseum tot en met de Hogeschool van Amsterdam rijkelijk versierd zijn met allerlei soorten bloemen en bollen, zoals sieruien (Alliums), biologische krokussen en narcissen en de ‘Green Mile’-tulp. De lentebloeiers zijn aangeboden door de Koninklijke Algemeene Vereeniging van Bloembollencultuur (KAVB) die daarmee een bijdrage wil leveren aan een betere biodiversiteit in hartje Amsterdam.

Op 3 november plantte Ruth van Dijken (directeur van de stichting) samen met Jaap Bond (voorzitter KAVB) en Rocco Piers (vice-voorzitter van het dagelijks bestuur van stadsdeel Amsterdam-Zuid) de eerste speciale groen-gele ‘Green Mile’-tulp.


Alle initiatiefnemers, Heineken (Jan-Willem Vosmeer, Lieke Westendorp), De Nederlandsche Bank (Maaike van Leuken), Rijksmuseum (Karen Keeman), UNStudio (Machteld Kors), Hogeschool van Amsterdam (Rob Andeweg) en Blendingbricks (Ruth van Dijken) en medewerker Eva Schneider waren aanwezig op 3 november.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page