top of page
Zoeken

The Green Mile - Buurtbijeenkomst - 26 Oktober 19:30–20:30 Uur - Heineken Experience

Bijeenkomst voor omwonenden ter kennismaking met “The Green Mile”. Over een leefbare, groene en duurzame Stadhouderskade voor alles wat leeft.

Even voorstellen: Hallo, wij zijn stichting The Green Mile! Misschien heeft u al over ons gehoord, maar misschien ook nog niet. Aangenaam! Wij zijn een initiatief, positieve beweging en stichting, gestart vanuit een aantal bedrijven op de Stadhouderskade, met als ambitie de straat te transformeren naar een plek waar het prettig is om te verblijven, waar ruimte is voor elkaar en voor de natuur. Dit in plaats van wat het nu is: een grijze, lawaaierige, vervuilde en auto-gecentreerde straat.

Onze ambitie? Samen met organisaties, bedrijven, de gemeente en de bewoners op en rondom de Stadhouderskade slaan we de handen ineen om gezamenlijk de Stadhouderskade te transformeren naar een zogenaamde 'Green Mile': een groene, duurzame, sociale, inclusieve, veilige en toekomstbestendige leefbare straat voor mens, plant én dier. Een ruimte die betekenisvol wordt en die uitnodigt om te wandelen, ontmoeten, sporten, natuur te beleven en nog veel meer.

Wanneer? Op woensdagavond 26 oktober 2022 van 19:30-20:30 uur organiseren wij als kersverse stichting voor de eerste keer een buurtbijeenkomst in de Heineken Experience. Een speciale locatie en bewust zo gekozen. Waarom? Dat lichten we u de 26ste graag toe. Heel graag willen we u ontmoeten, horen wat er speelt, hoe u de toekomst ziet van de Stadhouderskade en welke (groene) ideeën en initiatieven er allemaal leven. Misschien heeft u ideeën voor een collectieve aanvraag voor geveltuinen of het vergroenen van de daken, het vergroenen van gevels of klimaat-proof maken van uw tuin. Of ideeën om elkaar te ontmoeten, te kunnen sporten, de biodiversiteit te stimuleren etc. Wij zijn benieuwd! Heel graag stellen wij ons ook aan u voor en maken we kennis, om samen te kijken wat er allemaal mogelijk is.

De gemeente en The Green Mile The Green Mile is natuurlijk niet mogelijk zonder goed contact met de gemeente Amsterdam, zij gaan immers over de inrichting van de openbare ruimte. Op en om de Stadhouderskade wordt de komende jaren aan verschillende projecten gewerkt. Vanuit The Green Mile praten en denken we met de gemeente mee, komen we met haalbare groene, en andere mooie interventies en vervullen we op deze manier samen onze ambitie. De gemeente zal dan ook aanwezig zijn bij deze bijeenkomst.

Op een rijtje: Wanneer: woensdag 26 oktober 2022 19:30 – 20:30 uur, inloop 19:00 uur Locatie: Heineken Experience (hoofdingang) Stadhouderskade 78, 1072 AE Amsterdam Aanmelden info@greenmileamsterdam.com. Fijn als u aangeeft wat uw binding met de Stadhouderskade is, of u bewoner of ondernemer bent. Wij kijken ernaar uit u te ontmoeten. Al nieuwsgierig? Neem vooral een kijkje op onze website: https://www.greenmileamsterdam.com/

Groeten namens stichting The Green Mile,

Eva Schneider - community- en projectmanager Ruth van Dijken - directeur stichting The Green Mile


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page